TS EN ISO/IEC 17043 UYGUNLUK DEĞERLENDİRMESİ-YETERLİLİK DENEYİ İÇİN GENEL ŞARTLAR STANDARDI EĞİTİM FAALİYETİ GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR.

12.09.2024 / Gösterim Sayısı : 103 / Arşiv

TS EN ISO/IEC 17043 Uygunluk değerlendirmesi-yeterlilik deneyi için genel şartlar standardı eğitim faaliyeti gerçekleştirilmiştir.

 

2004  yılından  beri  Türk  Akreditasyon  Kurumu  (TÜRKAK)  nezdinde,  TS  EN  ISO/IEC 17025 "Deney  ve  kalibrasyon  laboratuvarlarının  yeterliliği  için  genel  şartlar"  standardı  kapsamında akredite  edilen  Genel  Müdürlüğümüz  merkez  ve  taşra  teşkilatı  laboratuvarları  tarafından  sunulan hizmetlerin, kalite kontrol faaliyetlerinin etkinliğinin artırılması ve hizmet kapasitesinin geliştirilmesi amacıyla, "TS EN ISO/IEC 17043 Uygunluk değerlendirmesi -yeterlilik deneyi için genel şartlar" ve TS EN ISO/IEC 17065 Uygunluk değerlendirmesi -Ürün, proses ve hizmet belgelendirmesi yapan kuruluşlar için şartlar" standartlarından akredite olunmasına yönelik komisyonlar oluşturularak çalışmalara başlanmıştır.

Akreditasyon faaliyetlerinde  sürekli  iyileştirme  çalışmaları  kapsamında  laboratuvarlarımız tarafından, kamu ve özel sektör laboratuvarlarının katılım sağladığı, laboratuvarların yeterliliğinin ortaya konulmasına  yönelik,  laboratuvarlar  arası  yeterlilik  ve  karşılaştırma  deney  organizasyonları düzenlemekte ve ülkemizde yapı malzemeleri alanında bu önemli organizasyonu uzun süredir yerine getirmektedir. Daire Başkanlığımız tarafından sunulan laboratuvarlar arası yeterlilik ve karşılaştırma deney faaliyetlerinin akreditasyonuna yönelik olarak "TS EN ISO/IEC 17043 Uygunluk değerlendirmesi-yeterlilik deneyi için genel şartlar" standardından akredite olunacaktır.

Bu kapsamda 11-12.09.2024 tarihlerinde Daire Başkanlığımızda olarak "TS EN ISO/IEC 17043 Uygunluk değerlendirmesi-yeterlilik deneyi için genel şartlar" standardı eğitim faaliyeti düzenlenmiştir.

Eğitimler ODTÜ Petrol Araştırma Merkezi uzmanları Hale Üçkardeş, Hatice Erdoğdu ve Dr. Sevtaç Bülbül tarafından verilmiştir.